п’ятниця , 19.04.2024

У Калуші п’яний водій “Ленд Ровера” заїхав у кювет. Як покарали порушника?

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 липня 2022 року у місті Калуші. Ввечері, близько 21:30, на вулиці Львівській водій автомобіля “Ленд Ровер” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керування та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав результат 2,09 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Ленд Ровера” не з’явився, але на адресу суду надіслав заяву про невизнання своєї провини. Зазначив, що автомобілем у стані сп’яніння не керував. Огляд на стан сп’яніння проходив на місці події, але не погодився із результатом і вимагав повторного огляду у медичному закладі, але поліцейські не дали йому скористатися цим правом і одразу ж почали складати протокол.

Втім, переглянувши відеозапис з нагрудних камер поліцейських, суддя звернув уваги, що після проведеного огляду водій не заперечував проти отриманого результату.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ленд Ровер” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Керманич не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Коломиї водій “Рено Кенго” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу