п’ятниця , 03.05.2024

2,8 проміле: у Калуші водій “Мазди” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 28 серпня 2022 року у місті Калуші. В обідню пору на вулиці Українській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мазда 626”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія в установленому законом порядку. Драгер показав результат 2,8 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Мазди” не визнав своєї провини і заявив, що автомобілем у стані алкогольного сп’яніння не керував.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, суддя прийшла до висновку, що провина водія доведена у повному обсязі.

Отож, у підсумку Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мазда 626” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто