четвер , 18.04.2024

Врятувала від аварії: у Коломиї п’яна жінка зупинила автомобіль, який покотився згори

Дивовижна історія трапилася у Коломиї: нетвереза жінка зупинила автомобіль, який покотився згори. Принаймні такі пояснення вона надала у суді.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 червня 2022 року  у місті Коломия. В обідню пору на вулиці Ольги Кобилянської водійка керувала автомобілем “BMW 320” у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у встановленому законом порядку. Алкотестер показав результат 3,01 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем сп’яніння. На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водійка не визнала своєї провини. Пояснила, що вона не керувала транспортним засобом, оскільки він був припаркований і з нього вивантажували товар. Але в якийсь момент автомобіль почав самовільно котитися і жінка змушена була застосувати стоянкове гальмо (“ручник”).

Ці вказані обставини підтвердили власник автомобіля та робітник, який допомагав розвантажувати товар.

Але Коломийський міськрайонний суд у цю версію не повірив та постановив жінку визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Жінка не погодилася із цим рішенням і подала апеляційну скаргу. Апеляційний суд іще раз розглянув справу, та все ж таки прислухався до аргументів водійки. Відтак, постановив скасувати постанову суду першої інстанції у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
Два проміле: у Снятині спіймали і покарали нетверезого водія “Ауді”