вівторок , 23.04.2024

Два проміле: у Снятині спіймали і покарали нетверезого водія “Ауді”

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 29 червня 2022 року у місті Снятині. Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А6”.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,01 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Окрім того водій перебував за кермом, будучи тимчасово позбавленим права керування транспортними засобами.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, тимчасово позбавленою такого права) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засіданні водій “Ауді” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Франківську п’яний водій “Опеля” скоїв ДТП