субота , 20.04.2024

Понад два проміле: у Франківську п’яний водій “Опеля” скоїв ДТП

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент трапився 5 серпня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Бандери водій автомобіля “Опель Аскона” під час здійснення маневру розвороту проявив неуважність і допустив зіткнення з автомобілем марки “Тойоти Королла”.

У результаті аварії транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події. Результат – 2,35 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо.

У судових засіданнях водій “Опеля” визнав свою провину по кожному із інкримінованих порушень.

Отож, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Аскона” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також суд постановив водія автомобіля “Опель Аскона” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім цього порушник ще двічі має сплатити судовий збір у розмірі 496 гривень. Обидві постановив уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Снятині водій “копійки” за нетверезу їзду отримав 17000 гривень штрафу