четвер , 25.04.2024

У Ямниці водій “Пежо” випив після скоєння ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 липня 2022 року у селі Ямниця, що поблизу Івано-Франківська. Водій автомобіля “Пежо 508” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та скоїв зіткнення з автомобілем “Рено Кенго”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Пежо” після скоєння автопригоди вживав коньяк до проведення огляду на стан сп’яніння. Чоловік напевно думав, що в такий спосіб йому вдасться уникнути відповідальності за нетверезе водіння. Мовляв, їхав тверезим, а випив уже після того, як сталася аварія.

Але і на такий випадок в адміністративному кодексі є стаття…

Отож, на порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судове засідання водій “Пежо” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час і місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Пежо 508” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Франківську спіймали і покарали нетверезого водія “Тойоти”