п’ятниця , 29.03.2024

Понад два проміле: у Франківську спіймали і покарали нетверезого водія “Тойоти”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 19 вересня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Незалежності працівники поліції зупинили водія автомобіля “Тойота Королла”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,15 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Мазди” не визнав своєї провини, пояснив, що працівники поліції зупинили його із незрозумілих причин і після перевірки документів запропонували пройти огляд на стан сп’яніння, не назвавши ознак алкогольного сп’яніння. Також заявив, що не погодився із результатом алкотесту. Водій вважає, що такий результат пов’язаний із порушенням роботи кишково-шлункового тракту.

Втім, дослідивши матеріали справи, зокрема і відеозапис з нагрудних камер поліцейських, суд звернув увагу, що працівники поліції зупинили водія “Тойоти” законно – чоловік порушував правила дорожнього руху, що йому було озвучено під час зупинки і за що на місці на ньому було винесено постанову. Також були озвучені ознаки алкогольного сп’яніння і огляд проводився зі згоди водія.

Отож, у підсумку Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Тойота Королла” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тлумачі п’яний водій “Жигулів” злетів у кювет. Як покарали порушника?