п’ятниця , 29.03.2024

У Тлумачі п’яний водій “Жигулів” злетів у кювет. Як покарали порушника?

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 5 червня 2022 року у місті Тлумачі. Близько опівночі на вулиці Шевченка водій автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”) не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: порушення координації рухів, почервоніння обличчя, запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Жигулів” у судове засідання не з’явився, але надіслав заяву, у якій вказав, що визнає свою провину і просив розглядати справу за його відсутності.

Дослідивши матеріали, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу