четвер , 28.03.2024

У Тлумачі водій “Фольксвагена” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 червня 2022 року у місті Тлумачі. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Грушевського біля кафе “Гриль бар” водій автомобіля “Фольксваген Пассат”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність і допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Мітсубісі Галант”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події. Згодом водія “Фольксвагена” розшукали поліцейські і виявилося, що той перебуває за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич на місці зупинки та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину у вчиненні автопригоди та залишенні місця її вчинення і просив суворо не карати. Проте не визнав своєї провини у нетверезому кермуванні. Пояснив, що випив незначну кількість алкоголю, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки справді відмовився, але поліцейські не пропонували йому скористатися можливістю пройти повторний огляд у медичному закладі.

Втім, це твердження повністю спростовується відеозаписами з нагрудних камер поліцейських. На відео чітко зафіксовано, як водій кілька разів відмовляється від пропозиції поліцейського пройти огляд у медичному закладі.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассатт” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Фольксвагена” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу