п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську водій “Фольксвагена” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 вересня 2009 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Івасюка водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Опель Інсігнія”, який рухався попереду.

У результат ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,6 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже три проміле: у Тлумачі спіймали і покарали нетверезого водія “Таврії”