субота , 20.04.2024

У Снятині водій “Опеля” за п’яну аварію отримав 17000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 липня 2022 року у селі Устя Снятинської територіальної громади. Водій автомобіля “Опель Вектра”, виїжджаючи з другорядної дороги, не надав переваги в русі автомобілю “Рено Дастер”, який рухався по головній дорозі в напрямку міста Чернівці, внаслідок чого відбулося зіткнення.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій “Опеля” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Опеля” свою провину визнав повністю, щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Таврії” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу