четвер , 25.04.2024

У Франківську водій “Таврії” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент трапився 30 липня 2022 року в Івано-Франківську. На вулиці Набережній водій автомобіля “ЗАЗ 110557” (“Таврія”) при заїзді на перехрестя з круговим рухом по вулиці Галицькій проявив неуважність та допустив зіткненням з автомобілем “Kia Sportage”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій “Таврії” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Окрім того винуватець аварії перебував за кермом, будучи тимчасово обмеженим в праві керування транспортними засобами.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, обмеженою в такому праві) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій, який притягувався до відповідальності, на судове засідання не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110557” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Опеля” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу