вівторок , 16.04.2024

У Франківську водій “Опеля” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 31 липня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Миколайчука водій автомобіля “Опель Комбо” проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Шкода Фабія”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Опеля” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився в установленому законом порядку у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича “Опеля” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Опеля” повністю визнав свою провину та підтвердив усі факти, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Комбо” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Рогатинській громаді п’яний водій ВАЗу звалив огорожу стадіону. Травмовано 5-річну дитину