п’ятниця , 26.04.2024

У Печеніжині водій мотоцикла за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 1 липня 2022 року у селищі Печеніжин. Працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Мустанг” через відсутність номерного знаку на транспортному засобі.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (потворне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій мотоцикла свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла “Мустанг” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу