неділя , 05.05.2024

У Франківську водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 1 серпня 2022 року у місті Івано-Франківську. На вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”. Під час перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці очей, які не реагують на світло, тремтіння пальців рук тощо.

Відповідно водієві запропонували пройти огляд на стан сп’яніння в установленому законом порядку, однак чоловік відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

Тому на водія “Опеля” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання керманич не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Франківську спіймали нетверезого водія “Мітсубісі”