вівторок , 23.04.2024

У Микуличині нетверезий водій “Фольксвагена” скоїв аварію. Як покарали порушника?

Яремчанський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 липня 2022 року у селі Микуличин. Водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобіля марки “Ауді” та “Форд”, які рухалися зустрічною смугою.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря – позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тлумачі водій “Фольксвагена” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу