четвер , 28.03.2024

У Франківську нетверезий водій “Фольксвагена” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 вересня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Мазепи водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес Бенц Спринтер”, який стояв нерухомо.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у присутності двох свідків в установленому законом порядку. Результат – 2,77 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо, відтак за кожне із порушень водій отримав окремі покарання.

Так, спочатку Івано-Франківський міський суд розглянув справу за ст. 124 КУпАП, постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Згодом суд розглянув справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП, постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Ауді” у стані наркотичного сп’яніння скоїв ДТП