п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську водій “Ауді” у стані наркотичного сп’яніння скоїв ДТП

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 вересня 2022 року у місті Івано-Франківську. На перехресті вулиць Івасюка-Вовчинецька-Надрічна водій автомобіля “Ауді”, виконуючи поворот ліворуч, допустив зіткнення з автомобілем, який рухався у зустрічному напрямку.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди. Згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося що порушник ще й перебуває у стані наркотичного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі в установленому законом порядку. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

На водія “Ауді” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання керманич “Ауді” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Ауді” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Франківську водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу