середа , 24.04.2024

Прикарпатець, який активно підтримав окупантів у мережі, відбувся умовним терміном

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та розкаявся у вчиненому.

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю росії, який вчинив поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань російської федерації, і регулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих російською федерацією.

У березні-квітні 2022 року, громадянин України, будучи прихильником встановлення контролю російської федерації над політичними та економічними процесами в Україні, діючи з мотивів заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній безпеці України, вирішив поширити у соціальній мережі матеріали, у яких міститься глорифікація учасників збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році.

«Обвинувачений поширив на власній сторінці інформацію, яка містить звернення до користувачів соціальної мережі натиснути «клас» в якості схвалення та підтримки, якщо немає сумнівів, що бійці встоять і переможуть, тобто не відступлять та здобудуть перемогу у боротьбі за так звану «Новоросію» та Донецьк (публікація містить запис «ЗА ДОНЕЦК» та прапор схожий на прапор так званої «Новоросії»), що супроводжується зображенням військової техніки з п’ятьма особами у військовій формі та зі стрілецькою зброєю на ній, як невербальної демонстрації військової зброї та бійців, а отже, в такий спосіб здійснив глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, шляхом схвального ставлення та прихильності до них як переможців у боротьбі за так звану «Новоросію» та Донецьк в ході їх участі у збройній агресії російської федерації проти України, що супроводжується зображенням сторінки групи «Я люблю тебя, Россия!», — йдеться у вироку суду.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, послідовно та в повній мірі розказав суду згадані вище обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, зокрема зазначив, що він користувався соціальною мережею «Однокласники» в якій, шляхом натиснення на кнопки, в 2022 році розповсюдив на власній сторінці інформацію про «новоросію» та «путіна», за що дуже шкодує. Обвинувачений зазначив, що під час обшуку в нього дома він добровільно видав телефон і комп’ютерну техніку, а також одразу ж визнав свою провину у вчиненому. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Дослідження фактичних обставин справи було обмежено допитом обвинуваченого.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк два роки без конфіскації майна. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання у виді двох років позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

Читайте також:
У Франківську пара самостійно заасфальтувала ями у своєму дворі (ФОТО)