четвер , 25.04.2024

У Франківську пара самостійно заасфальтувала ями у своєму дворі (ФОТО)

Франківці Артур Петрина і Катерина Вітрук власними силами заасфальтували ями у дворі на Південному бульварі, 31.

Пара розповіла “Галці”, що єдина дорога для в’їзду та виїзду з двору, була вкрита ямами, а в плани мерії реконструкція двору наразі не входить. Довелося діяти власноруч.

“Ідея виникла сама собою, бо ці ями тут мінімум 10 років, двір давно чекає ремонту. А ми недавно сюди переїхали, і це єдиний вʼїзд – виїзд зі двору, дуже складно машиною, і страждають всі сусіди, особливо, коли випаде дощ. Бачили відео Марцінківа і департаменту благоустрою про плани на реконструкцію дворів, але, на жаль, наш двір виходить поки не у пріоритеті. Сусіди писали скарги, але ті сказали чекати своєї черги”, – розповідає Катерина Вітрук.

Артур і Катерина почали думати, як своїми силами хоч трохи покращити ситуацію: залатати найбільші ями, щоб можна було більш-менш комфортно заїхати й виїхати. Їм порекомендували холодний асфальт (230 грн за мішок). Пара взяла на пробу сім мішків (1610 грн), а наступного дня докупили ще вісім мішків. Загалом по бюджету вийшло приблизно 3500 грн.

“У Франківську до трьох правил життя (посади дерево, побудуй будинок і вирости сина) ще треба додати – засип яму”, – каже Артур Петрина.

“Сусідній двір (на вулиці Короля Данила) чекав 40 років, щоб його зремонтували, а в нас просто немає стільки часу”, – додає Катерина Вітрук.

Читайте також:
У горах Прикарпаття температура повітря опустилася до -2°С