субота , 04.05.2024

Понад три проміле: у Богородчанах п’яний водій “Жигулів” заїхав у кювет

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 липня 2022 року у смт. Богородчани. Вранці, близько 06:30, на вулиці Петраша водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 3,29 проміле алкоголю в крові, що в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав. Заявив, що не керував автомобілем, а був лише пасажиром. Пояснив, що справді перебував у стані алкогольного сп’яніння і тому попросив знайомого ромської національності сісти за кермо та відвезти його додому. Знайомий не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та втік з місця події. Власник авто стверджував у суді, що після ДТП з пасажирського сидіння пересів на місце водія, чекаючи аби хтось його витягнув з кювету.

Втім, суддя не повірив у цю версію, оскільки на місці ДТП водій “Жигулів” погодився з результатом огляду на стан сп’яніння та не заперечував факту керування автомобілем.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Богородчанах водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу