четвер , 28.03.2024

На Тисмениччині водій “Фольксвагена” через випиту пляшку пива потрапив у ДТП

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 липня 2022 року на автодорозі Н-10 Стрий – Чернівці. Ввечері, близько 23:00, поблизу села Рибне, що на Тисмениччині, водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував за кермом, маючи ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці автопригоди. Алкотестер показав результат 0,43 проміле, що лише на 0,23 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Керманич не погодився з отриманим результатом і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Але висновок лікаря-нарколога теж виявився позитивним.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” свою провину визнав. Пояснив, що був дуже виснажений після роботи і вирішив випити пляшку пива. Рухаючись по дорозі, відволікся і потрапив у кювет.

З результатом алкотесту був не згідний, бо вважав, що не перебуває в стані сп’яніння, а тому наполіг на повторному огляді у медзакладі.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Врятувала від аварії: у Коломиї п’яна жінка зупинила автомобіль, який покотився згори