п’ятниця , 19.04.2024

На Тлумаччині п’яний водій ВАЗу заїхав у кювет і отримав 34000 грн штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. При цьому порушник також скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 12 червня 2022 року у селі Живачів. Водій автомобіля “ВАЗ 210994”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та злетів у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події чоловік відмовився, але погодився це зробити у медичному закладі. Висновок лікаря – позитивний.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

Тож на водія склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У поясненнях до другого протоколу порушник вказав: “випив 100 грам горілки”.

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності особи на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, в тому числі й відеозапис з місця події, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 210994” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Ямниці водій “Пежо” випив після скоєння ДТП і отримав за це 34000 грн штрафу