субота , 27.04.2024

В Угорниках п’яний водій “Жигулів” заїхав в електричну опору

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 серпня 2022 року у селі Угорники Івано-Франківської міської ради.

Водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”), рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив наїзд спочатку на ворота, а потім іще й на електричну опору.

Внаслідок автопригоди автомобіль отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав, заявив, що автомобілем не керував.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, сул дійшов висновку, що провина водія доводиться у повному обсязі.

Отож у підсумку Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломиї водій “Опеля” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу