середа , 01.05.2024

У Городенці водій “Форда” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 червня 2022 року у селі Росохач Городенківської міської громади.

Ввечері, близько 19:40, водій автомобіля “Форд Транзит” не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкості руху, з’їхав у кювет та допустив зіткнення з огорожею приватного домогосподарства.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження.

Керманич мікроавтобуса перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події зі згоди водія в установленому законом порядку.

Драгер показав результат 1,99 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання водій “Форда” тричі не з’явився, тому справу врешті розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “Форд Транзит” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами терміном на 1 рік, оскільки той ніколи не отримував водійського посвідчення. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Рожнятівщині нетверезий водій ВАЗу допустив перекидання транспортного засобу