п’ятниця , 03.05.2024

На Рожнятівщині нетверезий водій ВАЗу допустив перекидання транспортного засобу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 травня 2022 року у селі Ясень, що на Рожнятівщині. Вранці, близько 9:00, водій автомобіля “ВАЗ 21099” не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкості руху та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини у нетверезому керуванні не визнав. Пояснив, що справді був за кермом і допустив перекидання транспортного засобу, але запевнив, що алкогольних напоїв не вживав і саме тому відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Втім, таке пояснення у суді не пройшло, адже водій зобов’язаний на вимогу поліцейського пройти огляд на стан сп’яніння.

Отож, дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21114” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: у Богородчанах водій “Шевроле” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу