вівторок , 23.04.2024

У Франківську водій “дев’ятки” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортними засобами у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 16 квітня 2022 року в Івано-Франківську. Вранці, близько 10:00, на вулиці Івасюка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109” (“дев’ятка”) – чоловік перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у лікаря-нарколога у встановленому законом порядку. Висновок – позитивний.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже двічі притягувався до відповідальності не нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій ВАЗу сім разів не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час, та місце проведення. Тому справу врешті розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль, на якому було скоєно порушення, належить іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Городенці водій “Форда” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу