четвер , 25.04.2024

У Франківську водій “Ауді” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій наркотики

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 19 травня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Вовчинецькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді 100”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, які не реагують на світло, неприродна блідість обличчя тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Подібні порушення вказаний водій уже вчиняв двічі впродовж року. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Ауді 100” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд не застосував додаткове покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль “Ауді” належить іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “дев’ятки” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу