п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську п’яний водій на “Крайслері” скоїв ДТП. Як його покарали?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв аварію.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 червня 2022 року у місті Івано-Франківську.

Ввечері, близько 22:40, на вулиці Надрічна водій автомобіля “Крайслер 200” при перестроюванні на іншу смугу не надав перевагу водієві автомобіля “КІА” та допустив зіткнення з ним.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився в установленому законом порядку у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Крайслера” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Крайслера” двічі не з’явився до суду, тому справу розглянули без його присутності на засіданні.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Крайслер 200” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Долині водій “Мазди” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу