п’ятниця , 29.03.2024

У Долині водій “Мазди” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 липня 2022 року у селі Вишків Калуського району. Ввечері, близько 21:30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мазда 6”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич на місці зупинки та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

Тому на водія “Мазди” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні керманич “Мазди” своєї провини не визнав, пояснив, що того дня алкогольних напоїв не вживав, за кермом був тверезий і підстав для огляду не було, тому й відмовився пройти тестування.

Втім, переглянувши відеозаписи з місця події, суд прийшов до висновку, що поліцейські зупинили водія законно, назвали йому причину зупинки, потім після перевірки документів озвучили ознаки алкогольного сп’яніння. Водій відмовився пройти огляд і поліцейські трактували його дії як порушення п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд, постановив водія автомобіля “Мазда 6” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді оплатної конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль “Мазда” належить не порушнику, а іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій збив жінку на пішохідному переході