понеділок , 29.04.2024

Поблизу Франківська нетверезий водій “Сітроена” в’їхав в електроопору

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 липня 2022 року у селі Підлужжя Івано-Франківської територіальної громади. Водій автомобіля “Сітроен С5” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електроопору.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,02 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На керманича склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій “Сітроену” визнав свою провину та підтвердив усі факти, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Сітроен С5” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тисмениці любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто