п’ятниця , 29.03.2024

У Тисмениці любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

конфіскація авто

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 23 березня 2022 року у місті Тисмениця. Вранці, близько 9:00, на вулиці Площа ринок працівники поліції зупинили водія автомобіля “БМВ 530”, який перебував за кермом з ознаками наркотичного сп’яніння: зіниці очей не реагують на світло, порушення координації рухів тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кілька місяцями раніше цей керманич уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій БМВ кілька разів не з’явився, причини неявки не повідомляв, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тож справу врешті розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “БМВ 530” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,5 проміле: у Тлумачі спіймали і покарали нетверезого водія “Ауді”