п’ятниця , 26.04.2024

Не міг слова сказати: у Франківську п’яний водій Daewoo заїхав у тупик і не міг звідти вибратися

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 червня 2022 року в Івано-Франківську. В обідню пору на вулиці Галицькій водій автомобіля “Daewoo Nexia” заїхав у тупик. Намагаючись вибратись звідти, керманич рухався заднім ходом і заїхав в огорожу житлового будинку.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Як зауважив свідок події, керманич Daewoo не міг вимовити навіть і слова.

Тому свідок забрав ключі від водія і викликав патрульну поліцію.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій Daewoo на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

При цьому на відео зафіксовано зізнання водія в тому, що він вживав алкоголь і керував транспортним засобом.

Кількома місяцями раніше цей же чоловік уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) і протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо.

У судові засідання водій Daewoo кілька разів не з’явився, тому справи врешті розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Daewoo Nexia” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

У справі за ст. 124 КУпАП суд також визнав винним водія “Daewoo Nexia” і призначив йому 850 гривень штрафу.

Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Франківську водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу