п’ятниця , 29.03.2024

Понад 2 проміле: у Франківську водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 8 серпня 2022 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:30, на перехресті вулиць Декабристів – Тисменицька працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля марки “Рено”.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 2,1 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння або під дією лікарських препаратів).

У судовому засідання водій “Рено” свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Рено” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Довідково:

За порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

За порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень або адміністративний арешт терміном до 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням транспортного засобу, який є у власності порушника.

За порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані сп’яніння) передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень або до 15 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з безоплатним вилучення транспортного засобу, який є у власності порушника).

Читайте також:
Понад два проміле: у Калуші водій “Деу” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу