понеділок , 29.04.2024

На Прикарпатті п’яного водія вантажівки зупинили, пробивши колеса

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував вантажним автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 квітня 2022 року. Близько третьої години ночі між селом Новоселиця Вигодської громади та селом Княжолука Долинської громади бійці Нацгвардії шляхом пробиття коліс зупинили водія вантажівки марки “Івеко”.

Керманич вантажівки на великій швидкості проїхав повз два блокпости, тому бійцями Нацгвардії було застосовано вогнепальну зброю, щоб зупинили зухвалого порушника.

Після зупинки транспортного засобу виявилося, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння. На місце події викликали патрульних поліцейських.

Водій відмовився від огляду на стан сп’яніння на місці зупинки. І також відмовився у лікарні продувати алкотестер, тому огляд проводився за зовнішніми ознаками та медичними показниками. Висновок лікаря – позитивний, тобто керманич перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій вантажівки підтвердив усі факти, викладені в адмінпротоколі та матеріалах справи і визнав свою провину.

Розглянувши справу, Долинський районний суд постановив водія автомобіля марки “Івеко” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Поблизу Франківська нетверезий водій “Сітроена” в’їхав в електроопору