четвер , 18.04.2024

Фермер на Долинщині готує з козячого молока крафтове морозиво і сирні роли

Фермерське господарство на Прикарпатті, сімейна справа Ігоря та Оксани Небиловичів, розробило авторську рецептуру морозива з козячого молока. А також готує кілька видів особливих козячих сирів.

Десять років тому Ігор Небилович, житель села Рахині, що в Долинській громаді на Івано-Франківщині, разом із дружиною Оксаною створили невеличку ферму. Купили овець породи німецький меринос для формування стада, кілька козенят.

Поступово господарство розширю­валося. Тепер тут налічується понад 300 кіз альпійської та зааненської породи. За день на фермі надоюють у середньому до 500 л козячого молока.

Фермери виготовляють 14 видів твердих сирів, сім — із козячого молока та стільки ж — із коров’ячого. Це тверді сири, сири з пліснявою, сири-роли, а також сири для грилю.

А ще Небиловичі варять ексклюзині сири з козячого молока – в черемші і в кропи­ві, повідомляє Високий Замок.

Рік тому родина придбала декілька корівок. Поки стадо в перспективі, молоко беруть на фермі у Калуському районі.

«За 10 років роботи уподобання споживачів змінилося. Ра­ніше козячий сир на Прикарпатті не користувався великим попитом. А тепер набуває все більшої популярності», — розповів господар ферми.

З козячого молока взялися виготовляти ще й ексклюзивне морозиво. Щоб товар був якісним, найняли на роботу спеціального технолога та розробили рецептуру. Морозиво їх виробництва можна зберігати у морозилці довший час.

Для виготовлення 100 кілограмів морозива використовується 50 кг молока і 15 масла, повідомляють на сторінці фермерського бренду у фейсбуці. Скуштувати морозиво із молока місцевих кіз у ріжку можна в місті Долині, де фермери мають свій фірмовий магазин.

Читайте також:
Міграційна служба відправляє додому йорданця, який приїхав на Прикарпаття шукати наречену