п’ятниця , 19.04.2024

2,4 проміле: у Франківську водій Daewoo за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 22 серпня 2022 року у місті Івано-Франківську. Близько опівночі на вулиці Пасічна працівники поліції зупинили водія автомобіля “Daewoo Nexia”, який порушував вимоги комендантської години.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки транспортного засобу.

Драгер показав результат 2,4 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

Таким чином, водій “Daewoo Nexia” своїми діями допустив порушення п. 2.9 Правил дорожнього руху за що передбачена адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

На порушника склали відповідний адміністративний протокол.

У судовому засіданні водій Daewoo повністю визнав свою провину, щиро розкаявся у вчиненому та просив не позбавляти його водійського посвідчення.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Daewoo Nexia” визнати винним у вчинення порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Не міг слова сказати: у Франківську п’яний водій Daewoo заїхав у тупик і не міг звідти вибратися