п’ятниця , 29.03.2024

У Коломиї п’яний водій в’їхав в огорожу та отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 травня 2022 року у Коломиї. На вулиці Франка водій автомобіля “Шкода Октавія” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на огорожу.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій автомобіля перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич “Шкоди” відмовився як на місці події та у медичному закладі, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні адвокат водія заперечив провину свого підзахисного і заявив, що той не керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі і пояснення двох свідків та відеозапис з нагрудної камери поліцейських, суд прийшов до висновку, що провина водія доведена в повному обсязі.

Отож, у підсумку Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу