четвер , 28.03.2024

У Франківську водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 серпня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Мазепи працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Сандеро”.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: порушення мови, порушення координації рухів, запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій як на місці зупинки, так і у медичному закладі відмовився у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Рено” не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Рено Сандеро” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад 4 проміле: у Тлумачі нетверезий водій скоїв ДТП