четвер , 28.03.2024

Понад 4 проміле: у Тлумачі нетверезий водій скоїв ДТП

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 31 травня 2022 року у місті Тлумачі. В обідню пору на вулиці Башта водій автомобіля “Ауді А6” не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на перешкоду.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій автомобіля перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат виявився позитивним. Драгер показав 4,07 проміле, що в 20 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, причини не явки не повідомив. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Водій “Рено Дастера” приїхав п’яним у “Буковель” і заробив 17000 грн штрафу