четвер , 28.03.2024

У Франківську у нетверезого водія конфіскували “Фольксвагена”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

конфіскація авто

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 липня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Хоткевича працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: виражене тремтіння пальців рук, порушення координації рухів, розширені зіниці очей не реагували на світло.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому порядку у присутності двох свідків.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій двічі не з’явився, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням транспортного засобу. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші п’яний мотоцикліст скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу