п’ятниця , 26.04.2024

У Калуші п’яний мотоцикліст скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 червня 2022 року у місті Калуші. На вулиці Лесі Українки водій мотоцикла “Вайпер” не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Пассат”, котрий рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Мотоцикліст перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Драгер показав 1,68 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

Водій мотоцикла з отриманим результатом погодився, їхати у медичний заклад для проходження повторного огляду відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій мотоцикла повністю визнав свою провину, просив суворо не карати, пояснив, що уже повністю відшкодував збитки потерпілому водієві.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла “Вайпер” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломийському районі п’яний водій ВАЗу злетів у кювет і отримав за це 17000 грн штрафу