п’ятниця , 19.04.2024

У Богородчанах водій BMW за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 17 квітня 2022 року у селі Іваниківка Богородчанської територіальної громади.

Водій автомобіля марки BMW не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем Renault.

Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди, а згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що водій BMW перебуває за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – позитивний. Драгер показав 1,55 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судові засіданні водій BMW двічі не з’явився, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля BMW визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,7 проміле: у Франківську спіймали і покарали нетверезого водія “Фіату”