п’ятниця , 19.04.2024

2,7 проміле: у Франківську спіймали і покарали нетверезого водія “Фіату”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 12 травня 2022 року у селі Крихівці Івано-Франківської міської ради. Вранці, близько 09:30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Fiat Fiorino”. Під час спілкування у кермувальника були виявлені явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,77 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

На адресу суду водій “Фіату” надіслав клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з хворобою, однак при цьому чоловік не надав жодних підтверджуючих документів щодо стану свого здоров’я. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Fiat Fiorino” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд її відхилив, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Тлумаччині водій “Мерседесу” двічі за місяць попався нетверезим за кермом