середа , 24.04.2024

На Тлумаччині водій “Мерседесу” двічі за місяць попався нетверезим за кермом

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який впродовж місяця двічі керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано 26 квітня 2022 року. У селі Озеряни Олешанської територіальної громади працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мерседес Бенц”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,33 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

А 13 травня 2022 року знову таки в селі Озеряни поліцейські зупинили того ж самого водія автомобіля “Мерседес Бенц”. Чоловік знову перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат тесту – 2,75 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

В обох випадках на порушника склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій “Мерседесу” визнав свою провину та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Богородчанах водій, у якого було 0,17 проміле, отримав 17000 грн штрафу