п’ятниця , 29.03.2024

У Богородчанах водій, у якого було 0,17 проміле, отримав 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 16 травня 2022 року у смт. Богородчани. Ввечері, близько 23:00, працівники поліції зупинили водія скутера. Під час спілкування у кермувальника помітили ознаки алкогольного сп’яніння, запропонували йому пройти огляд на сп’яніння, але чоловік у присутності двох свідків відмовився, чим порушив вимогу п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій скутера своєї провини не визнав. Пояснив, що керував скутером і перед тим як сісти за кермо, випив два келихи пива. На місці зупинки продував алкотестер і драгер показав 0,17 проміле.

Нагадаємо, порушенням вважається результат вище 0,2 проміле, тобто результат у скутериста був у межах допустимої норми.

Чоловік пояснив, що спочатку відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі. Поліцейський склав адміністративний протокол і тоді водій скутера продув драгер та отримав результат 0,17 проміле.

Втім, поліцейський розвів руками, сказав, що протокол уже складений і нічого не вдієш.

У судовому засіданні працівник поліції підтвердив ці пояснення водія. Втім, правоохоронець так і не зміг пояснити навіщо давав чоловікові продувати алкотестер після того, як протокол був уже складений.

Дослідивши матеріали, суд прийшов до висновку, що доведений факт керування скутером та факт відмови від проходження огляду на стан сп’яніння і у підсумку суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,2 проміле: у Тлумачі спіймали і покарали нетверезого водія “Форда”