п’ятниця , 26.04.2024

На Снятинщині водій “Форда” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 23 червня 2022 року у селі Тростянець Заболотівської територіальної громади. Ввечері, близько 22:00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Фокус”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 1,55 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився. Від можливості проходження повторно огляду у медичному закладі відмовився.

Кількома місяцями раніше цей керманич уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Форду” свою провину визнав та підтвердив усі факти, викладені у протоколі.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тисмениці любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто