четвер , 25.04.2024

У Тлумачі судили чоловіка, який з русла Дністра добував піщано-гравійну суміш

На Тлумаччині судили місцевого мешканця за незаконний видобуток корисних копалин на території природно-заповідного фонду. Чоловікові дали умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Тлумацького районного суду від 21 грудня 2022. Обвинувачений – з середньою освітою, одружений, працює сторожем в одній з приватних компаній, раніше не судимий.

Як вбачається з обвинувального акту, обвинувачений разом з трьома помічниками, яким нічого не повідомив про незаконні дії, видобував  піщано-гравійну суміш з русла річки Дністер в селі Петрилів Тлумацького району, прибережна смуга якої належить до природно-заповідного фонду місцевого значення «Дністровський регіональний ландшафтний парк».

Під час видобутку їх помітили працівники рибоохорони, які викликали поліцію. Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 3 ст .240 КК України, тобто незаконно видобуток корисних копалин загальнодержавного значення на об’єктах природно-заповідного фонду.

У суді обвинувачений вину визнав, просив суворо його не карати і погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством.

Як результат розгляду справи – суд визнав його винуватим у вчиненні згаданого злочину та присудив 2 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Читайте також:
На Косівщині судили чоловіка, який незаконно зрубав 47 дерев