п’ятниця , 29.03.2024

У Коломиї любитель нетверезої їзди заробив 51000 гривень штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 травня 2022 року у селі Коршів Коломийського району.

Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з рота, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав. Зазначив, що був тверезим, а від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, бо за приписом лікаря вживав медичні препарати, які містять наркотичні засоби, тому тест міг бути позитивним.

Однак суд критично поставився до цих пояснень. Отож, дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 10 років.

Суд не застосував покарання у вигляді конфіскації автомобіля, оскільки у власності порушника немає транспортних засобів. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Косівщині водій “Мазди” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 15 діб арешту