п’ятниця , 29.03.2024

На Косівщині водій “Мазди” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 15 діб арешту

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який після дорожньо-транспортної пригоди за його участі вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 травня 2022 року у селі Яворів Косівського району. Водій автомобіля марки “Мазда” не обрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки “Хюндай”.

У результаті автопригоди транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події.

Згодом, коли його розшукали, виявилося, що той перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Пояснив, що вживав алкогольні напої, а саме горілку, уже після скоєння ДТП.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної вимоги поліцейських про зупинку до проведення огляду на стан сп’яніння).

Наступного дня цей же водій “Мазди” у місті Косові попався поліцейським, будучи за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився.

На порушника склали іще один протокол. Цього разу уже за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Косівський районний суд спочатку розглянув справу за ст. 124 КУпАП і постановив закрити провадження за відсутністю складу порушення, оскільки автомобіль потерпілого водія не отримав механічних ушкоджень, лише незначні подряпини на бампері.

Інші три протоколи суд об’єднав в матеріали однієї справи і після розгляду постановив водія автомобіля “Мазда” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 122-4 КУпАП, ч. 1 ст. 130 КУпАП і ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив покарання за найбільше серйозне із числа вчинених порушень.

Призначене покарання – 15 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші судили водія, який у стані сп’яніння збив велосипедиста і втік з місця аварії